26 Jul 2017

Hoe weet je of je watermeloen zoet en rijp is?

Bij de meeste fruitsoorten kun je vrij makkelijk herkennen of ze rijp zijn of niet. Bij meloenen is dat vaak wat moeilijker, want aan de buitenkant kun je moeilijk zien of ze rijp zijn. Als je meloenen onrijp koopt in de winkel is dat geen ramp, want ze rijpen thuis nog na en kun je ze na een paar dagen of na een week gewoon eten. Een watermeloen echter rijpt niet na en die moeten dus rijp geplukt en rijp gekocht worden. Helaas zijn er nog best veel watermeloenen die onrijp worden geplukt en dus ook onrijp in de winkels liggen. Als je de pech hebt die te kopen, dan heb je echt een miskoop gedaan, want ze rijpen dus niet na en zullen dus nooit zoet worden. Hoe herken je nu een watermeloen die rijp is?

In dit filmpje leg ik dat uit, want eigenlijk is het niet zo moeilijk om een rijpe watermeloen te herkennen, je moet alleen even weten waar je op moet letten.

 

leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.