Julia Kang werd geboren in Seoul, Zuid-Korea en op 6-jarige leeftijd geadopteerd door Nederlandse ouders. Haar adoptie ervaring en de daaruit voortkomende zoektocht naar haar identiteit en afkomst hebben een grote stempel op haar persoonlijke ontwikkeling gedrukt.

Uit persoonlijke interesse naar haar geboorteland begon ze na haar VWO met een studie Koreaanse letterkunde op de universiteit in Leiden. Tijdens haar studie kwam ze erachter dat haar ware interesse lag in gezondheid, voeding en duurzaamheid. Nadat ze enkele jaren voor Koreaanse bedrijven had gewerkt deed ze onderzoek naar gifstoffen in de samenleving. Ze ging zich hierdoor ook verdiepen in de natuurlijke voedings-en gezondheidsleer. Ze ontwikkelde zich als deskundige op het gebied van gifstoffen en de natuurlijke eet- en levensstijl met zo min mogelijk toegevoegde gifstoffen en chemie.
Hierover schreef ze de bestseller “100% Gifvrij, slank en gezond door een natuurlijke levensstijl” die in november 2011 uit kwam. Van dit boek zijn er meer dan 100.000 exemplaren verkocht (9e druk). Ze inspireerde met haar boek veel mensen met als gevolg dat veel lezers overstapten op een natuurlijke eet-en levenswijze.

In 2013 kwam haar tweede boek “Natuurlijk en gezond (op)VOEDEN” uit. Hiervan werden meer dan 10.000 exemplaren verkocht. Dit boek is ook uit gegeven in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

In mei 2017 kwam haar derde boek “Fruit jezelf gezond en slank” op de markt.
Over dit boek kun je op deze site alles lezen.

Julia is tevens moeder van een dochtertje van 8 jaar en een zoontje van 2 jaar.
Behalve een interesse in voeding en gezondheid en helemaal gek van fruit is ze ook een
fervent hardloopster.
Julia kun je uitnodigen voor het geven van lezingen.
En ze geeft ook workshops in het maken van kimchi, de superfood uit Korea.